港聞

【Emily online】郭榮鏗收冥鈔未驚過:我信耶穌嘅 (23:23)

公民黨立法會議員陳淑莊日前收到冥鈔,佢百無禁忌咁話,行政長官參選人曾俊華眾籌都唔夠佢多。今日黨友郭榮鏗都話收到冥鈔,不過佢都未有被嚇倒,仲標示覺得很有趣,又話「我信耶穌嘅」、「耶穌愛你」。

其他報道:【Emily Online】上司馬斐森辭職 梁卓偉抽水:「不得不重新考慮」分享內容

郭榮鏗喺facebook貼圖,可見有一疊每張1000蚊嘅冥鈔,仲附上紙條寫住「你的格衰樣衰...一路好走」。郭榮鏗就留言話,「早兩日派利是(市)俾(畀)員工,點知自己都收到『厚禮』」,又話「成日聽黨友講收到今次到自己見識到」、「第一次見咁細面額」。

有網民就批評寄件人,話「寄件人用開呢種貨幣」、「咒人果個先最折福」,亦有人讚郭「有氣量大,笑下咪算」。

其他報道:【特首跑馬仔】林大輝以球隊作喻對林鄭曾俊華均支持 將提名林鄭投票則視乎表現

其他報道:涉超市未付款離去 女警脫盗竊罪 官:證供矛盾惟非偷竊者正常舉動

相關字詞﹕編輯推介 公民黨 郭榮鏗

上 / 下一篇新聞