港聞

【Emily Online】醫管局傳媒團年分組玩遊戲 「DQ」贏「全部都係雞」 (03:45)

醫管局噚晚同傳媒團年,今年就揀咗響幫弱勢社群嘅社企「好廚房」舉行,醫管局主席梁智仁介紹呢間社企果陣話,其實醫管局都係弱勢社群。

其他報道:內地新增84宗H7N9禽流感 7人死亡 衛生防護中心呼籲港人勿到內地家禽巿場

傳媒同醫生一齊分組玩遊戲,大家諗組名都好應景,其中一組叫「DQ」,全程仲不斷高呼DQ,另一組叫「全部都係雞」,真係有新年氣氛,最終都係不敵「DQ」,以1比3輸咗。

梁智仁都好關注特首選舉跑馬仔,傳媒分組玩遊戲時,主持話不如兩組打和啦,但梁智仁笑笑口話,特首選舉都唔得啦,最終按賽果,判「DQ」勝出。佢臨走前,仲叫大家今晚睇返carrie(林鄭月娥)個speech 同埋特朗普個speech,但就無講明自己特首選舉撐邊個喇!

其他報道:重症肌無力症男子吸毒後有幻覺 爬渠闖鄰居偷水 判緩刑3年 

其他報道:【網上熱話】警車倒車撞歪鐵欄 兩男扶正後離開 網民質疑不顧而去:10分鐘後跌落嚟整親人咁點?

相關字詞﹕emilyonline;醫管局

上 / 下一篇新聞