港聞

【Emily Online】經民聯盆菜宴筵開超過200席 盧偉國色士風表演《獅子山下》 高永文上台一齊唱 (23:17)

月底就係農曆新年,Emily已經準備好逗利市,經民聯今晚就喺土瓜灣遊樂場筵開超過200席,主席盧偉國仲響台上玩色士風表演《獅子山下》,搞到食衛局長高永文都忍唔住,跑埋上台叫好一齊唱添呀!

其他報道:收小學生來信祝「步步高升」 曾俊華回信談教育制度 望「港人有尊嚴及盼望地生活」

經民聯話,為答謝地區默默耕耘嘅義工同社區幹事,共慶新春,所以今晚就邀請咗超過3000人,筵開超過200席開心下。連政制及內地事務局長譚志源、食物及衛生局長高永文、中聯辦何靖、張肖鷹都有畀面出席喎!

盧偉國致辭時就話,經民聯上年立法會選舉成績理想,7張名單全部當選,證明工商專業界,一樣可將地區工作做得「貼地」出色,佢又同大家拜個早年,寄望香港回復和諧咁話。

其他報道:成拍攝勝景 老屋邨失安寧 噪音擾民 有人怒喝「收聲」

其他報道:【西九故宮】西九管理局承認 管理層去年6月委約嚴迅奇提設計概念 11月批准委任

相關字詞﹕ 經民聯 獅子山下

上 / 下一篇新聞