港聞

【Emily Online】fb分享報道 鄧家彪:呢排林鄭人氣強,我都掹車邊拉上關係 (10:40)

政務司長林鄭月娥話會重新考慮參選特首之後,外界關注度即時急升。工聯會鄧家彪今朝亦都喺facebook分享有關佢同林鄭月娥「關係」嘅報道,重留言:「呢排林鄭人氣強,我都掹車邊拉上咗關係」。

其他報道:【特首跑馬仔】曾鈺成引虛擬對話指林鄭「有求心便虛」 稱誰討好反對派失建制支持

呢篇報道出自《蘋果日報》,大題係<【八方相當年】因為林鄭月娥……鄧家彪加入工聯會?>,除咗講林鄭月娥對鄧家彪決定加入工聯會有好大影響,同埋鄧家彪由貼地幫助基層,到參選從政嘅心路歷程之外,重有講下佢嘅讀書往事,例如打開籃球嘅佢,入讀中大時竟然由「籃球健將」變成「划艇好手」等等。

鄧家彪fb話,報道出街之後,今朝有朋友要求佢澄清自己唔係「籃球健將」,但佢就話:「我嗰時成日追NBA(美國職籃 ),點會唔係!」

其他報道:【特首跑馬仔】馮煒光:中央要求梁振英路線不變 惟有人要「撼頭埋牆」

其他報道:睽違23年 蔡耀昌領回鄉證訪穗 支聯稱事前不知 否認試水溫

相關字詞﹕編輯推介 特首跑馬仔 特首選舉 林鄭月娥

上 / 下一篇新聞