港聞

【Emily Online】曾鈺成:去西環打招呼,反應非常正面 (11:59)

雖然報道話立法會前主席曾鈺成遇中央「紅燈」,不過佢日前就講明,特首梁振英唔競逐連任可以為特首選舉釋出更大空間,佢亦都重新考慮係咪需要「去馬」。事隔兩日,曾鈺成今朝就喺facebook話,「去西環打招呼,反應非常正面」。

其他報道:【梁振英不連任】曾鈺成專欄引陳、鄧對話拆解原因:如我是林鄭,不讓把CY船弄翻的人爬上我的船

不過,曾鈺成講嘅「去西環打招呼」,其實係落區見見市民,更特別tag話自己「唔離地」、「真落區」添。睇返啲相,佢同啲市民有講有笑,一齊合照,重有玩下攀架,展示自己有心有臂力添。

另外,曾鈺成喺今日出版嘅《am730》專欄,引用「陳」、「鄧」兩人對話講到政務司長林鄭月娥重新考慮參選,講明「如果我是林鄭,我可不敢讓剛把CY(特首梁振英)的船弄翻了的人爬上我的船」。

其他報道:【短片:特首選委】演藝小組爾冬陞突圍 建制派15席取14席 張堅庭莊文強落選

其他報道:【梁振英不連任】昨梁聚會以何身分出席? 蔣麗芸:我唔知…… 指個多月前已知齊昕情況嚴肅

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞