港聞

【短片:特首跑馬仔】財爺向記者微笑揮手無答問 楊偉雄未講是否撐梁連任 (16:59)

財政司長曾俊華及創新科技局長楊偉雄出席「創新科技嘉年華」。曾俊華沒有回應記者提問就離開,楊偉雄則表示「支持所有為香港一齊努力、為香港做好啲的人」。

其他報道:無褲袋卻被控褲袋藏毒 還押逾年失戀失業 男子獲判無罪向警索償400萬

曾俊華致開幕辭後,經過記者前方「咪兜」但沒有靠近,只是停留數秒向記者微笑及揮手道別,沒有回應記者提問便登上座駕離開。

至於當初由行政長官梁振英邀請加入創科局的楊偉雄,被問到會否支持梁振英連任,他沒有直接回應,只說「加入呢個局心中係想服務香港,我同CY都係咁講」。

再被問到如果曾俊華及梁振英都參選特首,會支持哪一位,楊偉雄指「支持所有為香港一齊努力、為香港做好啲嘅人,我諗呢啲人唔係邊個邊個,冇話邊個人」。

其他報道:田北俊:葉劉「恨到發慌」惟朋友不多 轟梁振英不濟求助中聯辦

其他報道:黃國健不接受胡國興輕佻評佔中 鍾國斌讚「講大家想聽的說話」

其他報道:財爺hea做?挺曾參選? 陳茂波感謝梁振英支持發展局工作

相關字詞﹕特首跑馬仔 特首選舉 梁振英 曾俊華 各界期望 編輯推介

上 / 下一篇新聞