港聞

【短片:扶貧高峰會】指梁振英整體不合格 何喜華拒談撐連任否:董事局叫唔好再講 (16:55)

上屆支持梁振英參選特首的扶貧委員會委員何喜華表示,扶委會工作合格,在社福政策上可達90多分,但特首梁振英則「整體唔合格」。不過他無回應會否繼續支持梁連任。

其他報道:國泰港龍HK Express禁攜Note 7  美國航班全面禁運

扶貧委員會委員、社區組織協會主任何喜華表示,扶委會工作合格,在社福政策上可達90多分,但經濟、房屋、教育、勞工政策上就不合格,「嗰啲咪扣晒分,抵消晒囉」。

他認為扶貧是梁振英的工作和責任,「整體佢梗係唔合格啦,你聽我咁多勞氣」。問及會否繼續支持梁連任,他馬上稱「唔好講啦」、「我哋董事局已經話叫我唔好再講呢啲野」。

他指,社協已表明不會支持任何人,以後都不會再支持任何人,但會支持一些有良好社會理念的候選人。

其他報道:涉撞斃修路工 小巴司機羅湖過關返港被捕

其他報道:女兒也佔中? 何君堯:畀佢體驗下 讚周庭前途無可限量

相關字詞﹕特首跑馬仔 編輯推介 特首選舉 梁振英 各界期望

上 / 下一篇新聞