港聞

下一篇
上一篇

【短片:Emily Online】「娥頸橋之戀」再被逼供 岳少講起玉娥姐話受寵若驚 (14:11)

立法會選舉雖然已經完咗,不過因為一張相而曝光嘅「娥頸橋之戀」引起網民熱論,雖然本報上載當時嘅片段、揭示咗「真相」,但網民仍然樂此不疲咁改圖,仲整埋MV。當事人楊岳橋今日出席商台節目,都畀主持人問到呢件事,「岳少」一提起「娥姐」就笑晒,仲話好「受寵若驚」。

相關報道:網上瘋傳楊岳橋同娥姐親密照 網民稱心都碎埋 短片揭真相

岳少一坐低就畀主持人問,近日喺facebook瘋傳嘅「娥頸橋之戀」係咩事,岳少笑笑口咁話「受寵若驚」,又解釋番當日嘅事發經過,話星期一宣布咗當選名單之後,各候選人都有上台影相,「咁啱小弟同玉娥姐同時間喺台上面,咁啱有啲互動,畀唔知咩人影低咗,咁就變成幾有趣嘅圖畫啫」。對於佢哋喺台上行嚟行去,岳少就解釋話,「我以為佢(陳玉娥)要行去台嘅另一邊,咪讓個位畀佢,咁啱喺行過嘅途中,(主持人陳志雲形容為黃金交差點)大家握個手,普通寒暄一兩句」。

不過主持人無諗住咁快放過岳少,陳志雲話,岳少高過玉娥,望落去就好似一對戀人,楊岳橋向下輕吻,岳少又係笑笑口咁話,「大家聽得881,應該唔想聽啲903嘅嘢」,呢個話題就停咗。睇番商台擺出嚟嘅訪問片段,都睇到岳少成個訪問過程都保持笑容。

【網上熱話】網傳當選後只掛名不教書 劉小麗澄清:與校方協議教一班,明天開學

其他報道:朱凱廸報警 稱當選後暴力威脅急劇惡化 危及性命迫在眉睫

其他報道:立會主席誰較好?羅冠聰張超雄楊岳橋這樣說

相關字詞﹕編輯推介 娥頸橋之戀

上 / 下一篇新聞