港聞

【Emily Online】最後一日直播 員工Last Day高呼:We are DBC! (20:20)

數碼廣播唔夠4年嘅香港數碼電台廣播(DBC),上個月公布發展未如理想,決定向政府交還牌照,DBC嘅113名員工今日Last day,最後一日廣播,一收工就正式同聽眾講再見。

DBC的社交網站下午直播員工的歡送節目,行政總裁羅燦感謝員工的努力,不少員工都表現得好不捨,到最後一大班人一齊高呼「We are DBC」,互相拍手鼓勵歡別。

其中節目主持人梁思浩今日主持《大家真風騷》時,感謝聽眾支持,佢話有聚有散,叫大家可以留意facebook,了解佢同其他主持人動向,另一主持人江美儀,更準備咗小禮物送畀聽眾。在節目尾聲,梁思浩略帶哽咽話如沒有聽眾支持就沒有今日嘅佢,話希望今次只係暫別。

咁聽日DBC仲有咩聽呢?據Emily了解,DBC退還牌照申請喺行政會議未作出決定前,3條非音樂頻道會播放重播節目及音樂節目。

其他報道:預言「倘消失了更精彩」 周永勤指已寫遺囑:如果我出事,會全球轉載

其他報道:【網上熱話】網傳當選後只掛名不教書 劉小麗澄清:與校方協議教一班,明天開學

其他報道:【短片】網上瘋傳楊岳橋同娥姐親密照 網民稱心都碎埋 短片揭真相

相關字詞﹕編輯推介 數碼電台

上 / 下一篇新聞