港聞

【Emily Online之立會選舉】政黨網絡戰 民主黨「乳鴿」飛入小精靈搜尋器 容海恩fb素顏做直播 (21:05)

後日就係立法會投票嘅大日子,各大政黨都喺互聯網上打宣傳戰。民主黨咁啱食住Pokémon GO嘅潮流,「乳鴿」化身小精靈。市民喺搵稀有小精靈嘅同時,仲可以搵到民主黨嘅「乳鴿」。

其他報道:2016年立法會選舉候選人名單

近日如果大家用緊「香港稀有精靈AR搜尋器」搵小精靈時,可能都會搵到參選立法會嘅「乳鴿」身影。專責民主黨創意媒體工作嘅黎敬瑋話,因為喺Google多媒體廣告聯播網內落廣告,因此屬於聯播網嘅AR搜尋器都可以見到民主黨廣告。黎話,遲啲可能會出告急嘅網上廣告。

除咗民主黨,民建聯同新民黨等建制派政黨都非常積極打網絡戰。民建聯周浩鼎不時都會喺facebook做直播同大家見面,今晚阿鼎就有「問鼎」直播節目,仲係咩都問得同講得。

新民黨容海恩都密密同網友交流,不時都喺facebook素顏做直播,同大家分享「容海恩之日常」,吸引唔少網民留言同睇。

其他報道:【短片】皇仁舊生會中學未阻校外派港獨爭傳單 校長稱事後向同學了解

其他報道:元朗信義本土組織派港獨單張告吹 副校初否認後承認留下學生溝通 同學受訪途中被帶走

其他報道:周永勤fb稱投票日後「可以返港」交代 指梁振英回應可笑 「我的處境,他無可能不理解」

相關字詞﹕立法會選舉

上 / 下一篇新聞