港聞

下一篇
上一篇

【風暴消息】天文台中午後「考慮改發三號波」 打工仔鬧爆:衰過即刻返工! (09:32)

8號西南烈風或暴風信號仍然生效,但由於強烈熱帶風暴「妮妲」正逐漸減弱及遠離本港,天文台表示,視乎本港風力減弱情況,會在中午後考慮改發3號強風信號。

不過,天文台只說「中午後考慮」,態度不明確,令一眾因8號風球而今早放假的打工仔「心掛掛」,紛紛於網上社交媒體留言表達不滿,形容「衰過即刻返工」,但亦有網民批評「人永遠不知足」。

網民留言:

Hang Gor:打工仔心掛掛仲慘,又唔知下午要唔要返工……

Keng Leung:直接啲講中午後改發返工信號啦,仲使考慮!?

伊達樂樂:力場又發揮作用。

Nick Lau:又搞啲咁嘅嘢!衰過即刻返工!

WY Yandy:搞到都唔知洗唔洗返。

入黎學野:我而家好不安。

Sf Yip:人永遠不知足

其他報道:【不斷更新】颱風天特別安排一覽

其他報道:【立會選舉】選舉主任遭「起底」 民族黨不建議但指反抗無可厚非

其他報道:【短片:妮坦殺到】8號風球下摩士公園逾百訓練員捉精靈 體育館拉閘都唔走

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞