港聞

下一篇
上一篇

【短片:Emily Online】陳曼琪出正能量新歌 唱live忘詞 尋男拍檔合唱 (13:32)

反佔中律師、黃大仙區議員陳曼琪(Maggie)又有新搞作。佢聯同民建聯區議員陳俊傑發布自編自創嘅新歌「創新一天」,希望利用音樂同歌詞凝聚正能量,傳達愛與關懷。

其他報道:【多相】「團結太平山」遺大量垃圾捱轟 周融指需時清潔:清理咗咪無囉

陳曼琪除咗播放動畫版嘅mv,更即場向大家展示歌喉,不過似乎時有忘詞。但係佢笑言,自己非職業歌手,希望大家唔好專注喺佢唱功,而係歌詞背後意義。至於首歌如何,就留待大家評價啦。

佢話,除咗喺網上發布外,無任歡迎借出呢首歌比大家任播,又有意尋找男拍檔同佢一齊合唱添,叫大家畀啲意見。

不過陳曼琪喺呢個時間動作頻頻,不禁令人猜測係為選舉鋪路。惟Maggie強調,發布新歌同立法會選舉、政治無任何關係,話自己無準備參選。

其他報道:3個不為人知的迭事 電話仲係用Nokia 新書驚提「絕筆」

其他報道:書展再版兩本絕版書 倪匡笑談時政:佩服年輕人敢於反抗的勇氣

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞