港聞

下一篇
上一篇

【Emily online】樹根求執相 網民大顯神通 (22:55)

近期活躍於facebook的立法會議員鍾樹根又有新搞作,佢貼出照片,請網民幫手後製,執走擋喺佢前面嘅灰衫人,網民當然各顯神通,有人幫灰衫人「打格」,有人將樹根個頭當藍球咁打,創意十足。

其他報道:好心人欣賞銀杏館理念 願租出4500呎舖位 租金可彈性安排

自從唔被民建聯推薦排首名參選立法會,樹根聲稱要自立門戶,雖然近期改口風,但仍無改要發展社交網站嘅方向,不時喺facebook貼出影片同抽水文章。噚日,佢又貼出自己喺影樓拍攝嘅照片,仲叫網民幫手後製,仲tag左「‪#‎張相見工用‬」、「‪#‎幫幫手」‬、「‪#‎做個好心」、「‬‪#‎有冇photoshop專家」等,成功得到超過2500個讚同400幾個回應。網民將樹根個頭key到唔同人身上,大隻佬有、超人又有。

唔少網民繼續讚樹根個小編夠貼地,「呢個公關抵請啦!」、「高登高手在幕後」,但亦有網民翻炒「網絡23條」,話唔會因為樹根玩吓fb就唔記得佢支持「惡法」。

其他報道:梁振英指多項政策向港傾斜 惹內地網民不滿 稱噓國歌不能寬恕

其他報道:新華社香港分社前社長許家屯美國離世 終年100歲

相關字詞﹕編輯推介 鍾樹根 民建聯

上 / 下一篇新聞