港聞

下一篇
上一篇

【關公現身】環保除臭產品:續支持何韻詩慈善基金 MOOV:永久錄用何韻詩 (15:35)

國際化妝品牌LANCÔME決定取消邀請了歌手何韻詩的音樂會,引發的「關公災難」愈來愈大,但也引來其他品牌的「關公」「蒲頭」。

相關報道:何韻詩600字聲明反擊 促LANCÔME法國總公司公開交代

環保消毒除臭產品HYGINOVA在facebook「抽水」,說「要出嚟講兩句…唔係聲明嚟架」,HYGINOVA表示榮幸能夠幫助何韻詩成立的慈善基金會,未來亦「唔會縮沙」,「繼續支持佢地嘅義工同貓舍,因為佢哋為香港本地嘅流浪動物、老人家、弱勢社群默默貢獻」,又希望有一日可以有錢請何韻詩「唱番兩咀」。HYGINOVA又重申,他們的產品是亞洲首個無動物測試家庭用品品牌,「承諾唔會因為要進入鄰近地區嗰個震驚七十億人嘅市場而進行動物測試,亦無打算喺鄰近地區嗰個震驚七十億人嘅市場改善法例前,進入佢哋市場」,似是向使用動物測試的LANCÔME「挑機」。

音樂程式「MOOV」也在fb「撐堅持信念嘅每一位」,留言支持何韻詩:「何韻詩,永久錄用!」

相關報道:邀何韻詩出席活動掀連串爭議 Lancôme取消音樂會

相關報道:環時斥聘「支持港毒、藏毒」何韻詩 Lancôme急發聲明強調非代言人 支持反對者均不賣帳

相關字詞﹕編輯推介 關公災難 何韻詩 熱話

上 / 下一篇新聞