港聞

下一篇
上一篇

【短片、多圖:Emily Online】警犬BB叫咩名好? 警察fb邀網民投票 P字頭名6選3 (20:58)

警方早前喺facebook呼籲,叫市民為剛剛3月出世嘅史賓格警犬BB女改P字頭嘅英文名,最終經篩選後,揀咗6個名出嚟,今日再喺fb叫網民以不同表情符號投票,為BB女揀出最適合嘅名!

入圍名稱包括Pancake、Puffy、Pillow、Paula、Pansy同Purple,警方話今個星期五(10日)12點就截止,而佢哋仲會根據結果,邀請早前提議呢3個名嘅網民,親身探訪吓3隻BB狗女!

正所謂「唔怕生壞命,最怕改壞名」,警方早前上載咗呢班未來爆炸品搜尋專家嘅生活短片,網民不妨幫幫眼,睇睇邊個名最適合警犬BB啦!

其他報道:【Emily Online】鍾樹根「明張目膽益街坊」派冬菇 標籤「‪#‎燉冬菇‬ ‪#‎正‬!」

其他報道:【網上熱話】fb禁貼六四坦克人字句 換「JaniceMan」「Batman」都被禁

相關字詞﹕動物 警察 編輯推介

上 / 下一篇新聞