港聞

【Emily Online】樹根貼盤菜瑩子自拍照 想請東方昇食蛋撻 網民:點諗到chirs fb會有呢一日 (21:55)

民建聯中常委決定只排一張名單出選,現任嘅立法會議員鍾樹根(樹根)就慘被「飛起」。樹根噚日話好唔開心,引來「毛記電視」靚女主播盤菜瑩子關心。樹根係fb貼出盤菜嘅自拍相,短短一個鐘就吸咗千幾個like,網民對樹根的「突飛猛進」都表示驚訝,有網民話「根根一話退黨,當堂脫胎換骨,成個人醒目咗!」

其他報道:李慧琼稱「政治殘忍」 鍾樹根:對任何人都會殘忍,幾時落到佢身上架啫

早前樹根失落區議會選舉,另一個「毛記電視」主播東方昇去蛋撻去佢嘅議員辦公室。盤菜瑩子今日就特登inbox樹根提起呢件事,樹根知道係盤菜後,讚佢唱歌幾好聽,又問起專家Dickson,仲話等東方昇個頭好返,請佢食返蛋撻。

而樹根就係fb大曬盤菜瑩子攞住一張寫住「Chirs Chung 集氣!」嘅自拍相,話「成功幫同事爭取到盤菜瑩子自拍照一張」,又tag了「‪#‎根fans」、「‪#‎繼續集氣」、‬「‪#‎最緊要正字」等等。

網民對樹根脫胎換骨,大跌眼鏡,話「點會諗到chirs既fb會有呢一日」。不少亦大讚樹根個fb小編,「呢個admin請得過」,又懷疑田少個fb小編係咪過咗檔去幫樹根。

其他報道:搞驚喜旅行慶祝兩周年紀念冧女友 港男現身解說:計劃天衣無縫

其他報道:【打尖做手術?】譚耀宗稱醫生安排 伊院:院方及部門主管不知情 認安排不恰當

相關字詞﹕編輯推介 鍾樹根 熱話 毛記

上 / 下一篇新聞