港聞

【Emily Online】廣東社團地區委員會聯同13團體 母親節活動派30萬份食物 (14:39)

廣東社團總會九龍西地區委員會聯同13個團體,將於今個星期日、即母親節正日舉行「香港·廣東地道美食頌親恩」活動,其間免費派發約30萬份食物,廣東社團總會九龍西地區委員會主席鄧祐才話,單係佢地分會已經贊助65萬,透露所有團體共贊助7位數字合辦活動,預料當日有20萬人次入場。

其他報道:的士申起表跳表等候加價 市區的士司機聯委主席:再唔加價,連看更都不如

其他報道:【網上熱話】被消失的「中華民國」 學生習作不提內戰歷史

鄧祐才喺午餐會上透露,佢嚟緊會邀請各社團3個代表參加順德、南海兩日一夜遊,每個代表只需要畀100蚊就可以參加,其餘團費由佢包底,仲送各團友一斤大閘蟹,鄧話「我哋係慶功宴嚟嘅,唔係慶呢團,另外嘅,大家心中有數嘅,大家有冇數呀?」席上各社團代表稱「有」,鄧問「真係有?9月幾呀?」,各代表紛紛回應稱「9月4號呀!」

今日午餐會中,以99票之差擊敗馮檢基成為深水埗區區議員的工聯會「小花」陳穎欣,民建聯油尖旺區區議員楊子熙亦有出席。陳到場時,鄧祐才特別介紹佢畀大家認識,話係深水埗區區議員,嚟緊會入埋立法會,陳嘅助手就笑笑口話「立法會我哋日日都去」。

其他報道:賀李斯特城奪英超 曾俊華:把不可能變成可能,正是香港本色

其他報道:林鄭指無悔加入梁班子 換特首更團結? 林鄭:領導重要,但有時外界睇錯

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞