港聞

【短片:黎明演唱會取消】粉絲撲空好失望 怨食環遲通知不批牌 「臨時臨急同人講唔開,唔係咁做嘢」 (19:50)

黎明在中環海濱活動區舉行入行30周年的演唱會原定今晚開鑼,傍晚才突然公布因食環署未發牌照而取消。有一早從粉嶺趕到中環的粉絲鬧爆食環署太遲通知不批出牌照,有歌迷大鬧:「我覺得食環處做嘢過份囉,唔可能臨時臨急同人講唔開,無理由。」

相關報道:演唱會取消 黎明fb致歉:請排隊的朋友回家 萬二分對不起 

住在粉嶺的方小姐下午5時許已抵達中環,準備8時進場。她稱,因為丈夫本身是黎明粉絲,早在約2個月前已經購入2張共值1060元的演唱會門票,「今次是第一次睇!我老公追㗎!所以我好失望」。她又指責食環處「臨時臨急同人講唔開」,認為「唔係咁做嘢」。

有來自廣州的譚小姐則稱,知道有朋友是坐飛機外國來港睇演唱會,「好失望呀,佢出道到依家都係佢粉絲」。但有粉絲就堅持支持黎明稱「相信佢都唔想的,佢比我哋仲難過啦,佢會處理好依件事嘅」。

相關報道:【黎明演唱會取消】專登飛來香港觀賞 阿姆斯特丹歌迷要失望了

相關報道:黎明演唱會取消 不符消防安全規定 食環署:未能發臨時娛樂場所牌

上 / 下一篇新聞