港聞

【Emily online】田少嘆雲吞麵 讚:全香港最好的外賣! (20:18)

寰亞電影主席的林建岳較早前批評《十年》得到香港電影金像奬最佳電影獎係不幸,其後又話:「如果我話畀你聽,有一間雲吞麵舖係全香港最好嘅餐廳,你會唔會服氣呀?」林建岳嘅說話引起左一輪食雲吞麵嘅熱潮,向來「抽水」唔執輸嘅立法會議員田北俊,今日就喺facebook貼出食雲吞麵嘅相,仲留言讚:「全香港最好的外賣!」

其他報道:【為何從政?】梁美芬:當建制派是神給予我的政治角色

‪田北俊fb貼出食雲吞麵嘅相,話「全香港最好的外賣!」,又tag咗「#要開會無得出去食」、「#雲吞麵我服‬!」等等。佢之後仲介紹返係邊度買,又貼咗個外賣袋出嚟,仲話「好多時會自己落去跑馬地麥X記」。

網民大讚田少「靚抽 !」、「比你抽乾晒la」、「識食」,亦有網民提醒佢唔應該用即棄餐具。

其他報道:六旬父長期姦親女罪成 官:所有最嚴重懲處均會考慮

其他報道:【毓民擲杯案】黃毓民盤問梁振英問須否叫「梁特首」 裁判官:叫佢證人得喇

相關字詞﹕編輯推介 田北俊

上 / 下一篇新聞