港聞

【Emily Online】香港眾志惡搞網頁湧現 有黎汶洛主題遊戲「Flappy Oscar」 (23:03)

香港眾志上周日宣布成立,幾日嚟出現咗唔少惡搞的facebook專頁同網址,有網址仲製作咗類似flappy bird嘅遊戲,改做以該黨副主席黎汶洛(Oscar)做主題。

喺facebook搜尋「香港眾志」或「Demosistō」,就可以搵到多個專頁,而真正嘅「香港眾志」facebook已有藍剔認證。除咗facebook,以「Demosistō」命名的網址都有好幾個,例如昨日聲稱以遊戲開發業務、「香港眾志 Demosisto」之名取得商業登記的網址http://demosis.to。

而另一網頁就更加做咗個遊戲出嚟,以flappy bird改咗做flappy Oscar,真係相當惡搞。Emily順便提提大家「香港眾志」的真‧網址係https://www.demosisto.hk,唔好搞錯啦。

其他報道:青年新政同上節目 葉劉講多謝:冇當我係匪類

澳門廉署揭監獄警長涉收囚犯禮物包庇違規

【婦換肝後3天亡】兒子憶買壽衣驚覺從未為母買衫

相關字詞﹕編輯推介 香港眾志 惡搞

上 / 下一篇新聞