港聞

【Emily Online】支持梁振英連任?倪震話唔係選委冇份投票 (15:55)

中聯辦法律部長王振民今日去外國記者協會大談法治,吸引唔少人專程去聽,其中行政會議成員胡紅玉亦是座上客,Emily仲見到小說家倪匡兒子倪震亦聽足全場。

其他報道:曾健超案 警長睇片後才提跌了胡椒噴霧

其他報道:報道指梁乃鵬料掌中大校董會主席 曾強調不是「梁粉」

倪震話佢其實係外國記者協會嘅會員,不時都會出席呢類活動,認為現時社會撕裂,大家唔應該Facebook化,不同意見都應該聽吓,又話自己雖然同爸爸睇法唔一樣,但都有交流時事,強調唔應該否定其他人諗法。

問到倪震支唔支持特首梁振英連任,佢就話「邊到我講支唔支持」,因為自己唔係選委會成員,無份投票,佢話自己係傳媒人,又有開酒吧同桌球室咁,但就搵唔到有咩途徑選選委囉,倪震話:「有得選我願意選,但我睇唔到邊一條路possible」。

其他報道:梁振英:香港是國家不可分離部份 沒有時限

其他報道:提司局長班底? 梁振英指外國埋班後組閣 台灣作例

【未算最差】《信報》報道指,若中大校方堅持不提名梁乃鵬出任主席,政府隨時委任「更差人選」,故為大局着想,校方最終決定提名梁乃鵬出任主席。 報道:http://bit.ly/1XsiJ3k【大學管治】教資會報告:特首委任大比例校董會成員 ...

Posted by 明報即時新聞 on Monday, April 11, 2016

上 / 下一篇新聞