港聞

【又一老店倒下】尖沙嘴好時沙嗲不敵加租月中結業 負責人:唔止香港 台灣東南亞個個鍾意食 (22:59)

開業30多年,以海南雞飯、叻沙、串燒等聞名的東南亞餐廳尖沙嘴的「好時沙嗲」在店外貼出告示,指因租約期滿將於本月17日停止營業。

其他報道:彭定康幼女fb貼昔日全家福 高呼:I love you HK

文憑試政治題 通識老師:可舉特首fb「嬲嬲潮」作例

「好時沙嗲」負責人向《明報》表示,因加租和被法團要求處理污水問題,成本增加無法做下去,負責人未有透露加租多少,但指16日就會被停水,本來打算做到月底,但現在只好做到17日,他指「做咗30幾年,都係咁,都無解嘅」。對於會否另覓地方再開鋪,負責人指打算再開店,但暫時未有決定,他指「呢間餐廳,唔只香港,台灣、東南亞個個都好歡迎,好鍾意食,現在要搵個地方租金平啲囉。」

「好時沙嗲」在店外貼出告示,指將於本月17日停止營業,感謝大家多年來的支持和顧愛,如有擇址開業,再另作通知。

結業的消息在facebook流傳,很多食客都表示驚訝,又指好時的海南雞飯「真心好食」、「只可以用平靚正形容,估唔到都捱唔住!」等。

其他報道:唔使去日本!葛珮帆推薦將軍澳睇櫻花

舒琪撰《香港家書》後取消錄音 港台指因不符主題

【恒生即致電】周庭表示,由今天下午起,市民已不能捐款到其恒生私人戶口裏,只能透過paypal捐款。詳情:http://bit.ly/1S0MBAd【立會選舉】香港眾志vs.青年新政聯盟 同倡自決公投 兩者有何分別?...

Posted by 明報即時新聞 on 2016年4月11日

相關字詞﹕熱話 加租 小店 編輯推介

上 / 下一篇新聞