港聞

不擔心上海迪士尼競爭 劉永基:收支平衡屬「遲早問題」 (12:37)

上海迪士尼樂園6月開幕,香港迪士尼樂園新任行政總裁劉永基表明不擔心競爭,劉永基認為,香港迪士尼非常國際化,樂園演藝人員使用3種語言,會為外國客人帶來親切感,他又以美國同樣有2個迪士尼樂園為例,相信香港及上海兩個迪士尼客路不相同,可並存發展。

問到何時可做到收支平衡,劉永基則表示只是「遲早問題」,因為樂園將推出不少新設施,來年也將落成新酒店,加上「東南亞及內地市場好大」,有信心吸引更多旅客到樂園。

【食死貓】Tony Chow:正常客,呢個情況,最多唔洗錢幫你改機票,等你自己出去拎返。仲要係畀你用番張機票就人情,唔畀你就道理啦。 報道:http://bit.ly/22lj49c【特首特辦?】梁振英女兒行李事件惹關注 國際民航組織...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, April 9, 2016

相關字詞﹕迪士尼

上 / 下一篇新聞