港聞

青年新政等傘後組織籌組選舉聯盟 擬2021辦香港前途自決公投 (12:16)

青年新政、東九龍社區關注組、天水圍民生關注組等合共6個傘後組織,宣布組成選舉聯盟,進軍今屆立法會選舉。聯盟計劃岀選九龍西、九龍東、新界西和港島。

其他報道:曾任職國泰 現代名師斥梁振英:你講夠大話未?

聯盟主要政綱是在2021年舉行香港前途「自決」公投,由港人決定要維持「一國兩制」,還是改變香港政體,「港獨將會是一定會岀現的一個選項」。

聯盟相信,屆時結果會對2022年特首構成巨大壓力。

其他報道:曾俊華:強辨「誰是香港人」挑無休止爭拗

【食死貓】Tony Chow:正常客,呢個情況,最多唔洗錢幫你改機票,等你自己出去拎返。仲要係畀你用番張機票就人情,唔畀你就道理啦。 報道:http://bit.ly/22lj49c【特首特辦?】梁振英女兒行李事件惹關注 國際民航組織...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, April 9, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞