港聞

【特首特辦?】高永文指特區班子意識到小心運用權力 (11:24)

食物及衛生局長高永文被問到特首梁振英女兒行李事件時稱,特區班子每名成員都非常意識到市民委託官員的權力和責任,要好小心運用。

相關報道:葉劉稱特首享VIP服務冇問題 其他人跟規例做

問到梁振英是否不夠小心,高永文語塞一會才說:「er……我……er……我都可以同大家講,我哋特區班子每一個成員,都好意識到公眾賦予畀我哋嘅責任嘅同時呢,我哋去小心運用公職嘅權力,每一個都係。」

其他報道:何君堯有冇講「689」壞話?周庭話好似有

【父親的嘮叨?】報道:http://bit.ly/22j4UFF【報道指機場保安公司將檢視現有程序】http://bit.ly/23jfulM【梁振英開腔解畫 字眼與女兒聲明有異】http://bit.ly/1N05MNy【泛民批...

Posted by 明報即時新聞 on Friday, April 8, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞