港聞

【Emily Online】報告被嫌太長氣 「男神」劉鳴煒用Rap介紹青年政策 (21:09)

有「男神」之稱嘅青年事務委員會主席劉鳴煒,日前發表咗報告《青年想點》,分享佢上任一年來對青年政策嘅見解,不過佢話好多人嫌佢太長氣,於是就決定搵兩埋兩個rapper,創作咗首長1分鐘嘅歌,rap份報告出嚟咁話,真係夠晒潮呀。

劉鳴煒喺facebook分享咗首歌嘅MV,拍攝場景喺天台,打扮休閒嘅男神突然登場,向兩位rapper say完Hi之後,就企埋一邊聽佢地rap,當中提到青年在教育上面對嘅難題、父母期望,同埋提升競爭力等等。

其他報道:學民新黨記者會變首映禮 周庭扮《飢餓遊戲》女主角

不過,成分幾鐘入面,Emily一直都等緊阿男神露兩手,一齊「Check it out」,不過佢就選擇專心做個聆聽者,只係一路跟住節奏打拍子,一路聽Rap。

兩位Rapper最後仲話,各位青年如果有嘢想分享,就可以上http://hello.mingwailau.hk/發表意見,「hit up」(聯系)吓鳴煒。

完整版片段見:http://hello.mingwailau.hk

其他報道:新生精神康復會批屈穎妍罔顧康復者感受

【有無用呢?】點解非法倒泥的人,根本唔驚政府?報道:http://bit.ly/1RDMhuB相關報道:【復原通知去年到期 上月始檢控 大棠填塘 規劃署促種草「復原」】http://bit.ly/1q4UPQm【5年2424宗倒...

明報即時新聞貼上了 2016年4月6日

相關字詞﹕劉鳴煒 青年政策

上 / 下一篇新聞