港聞

【Emily Online】與周庭「去旅行」 何君堯:無準備有矛盾 自言不易發火 (11:32)

有「學民女神」之稱的前學民發言人周庭,早前獲邀拍攝Viu TV真人騷節目《跟住矛盾去旅行》,但因事要臨時換拍擋,換來一名「傳統建制派男士」,且年齡較她年長許多,引來網民熱論。原來,這位 「傳統建制派男士」就是律師會前會長何君堯。

其他報道:匯豐拒黃之鋒開戶 何君堯同意「反洗黑錢」致審查收緊

對於兩人最大矛盾,何君堯今早在DBC節目稱,他無心理準備有矛盾,強調希望可以從中學習,「尤其是同年輕朋友,佢又係一個女性,諗嘢就肯定會……第二個角度睇嘢、第二個角度諗嘢,都係學習啦」。

問到是否容易「發火」的人,何君堯稱自己不易「發火」,但以火箭形容自己,「我唔係容易發火,只係好似火箭咁,一飛就衝天,有種爆炸力,正面角度睇咪有種動力」。

他續說,每個人都有長處及短處,強調這並非他最大短處,「依家香港好多都好躁動。時代轉變,會更加真情,我相信係好嘅,唔使左閃右閃咁多遮遮掩掩,呢個就係你」。

其他報道:洪祖星籲評審問良心:唔係啱聽啱睇就畀同情分

【評審意見】《十年》獲獎,爭議未息,金像奬評審有何看法?報道: http://bit.ly/1qkFkES【指《十年》精神可嘉 岑建勳:但最佳電影唔係咁解 稱評選非政治化但可能情緒化】 http://bit.ly/1qkqkXu【稱...

Posted by 明報即時新聞 on Monday, April 4, 2016

相關字詞﹕編輯推介 跟住矛盾去旅行

上 / 下一篇新聞