港聞

【Emily online】宣傳片口號「We make the difference」 林建岳講笑話要捧紅財爺? (17:43)

財爺曾俊華為旅遊界出錢出力,除咗喺預算案撥2.2億協助旅遊業,仲親身上陣拍宣傳片,條片英文口號係We make the difference。負責邀請佢拍片嘅旅發局主林建岳講住笑解畫,話要捧紅佢!

其他報道:機場中場客運廊啟用 林天褔料每日處理5萬人次

兒子不獲放小息 母狂摑老師判緩刑 求情稱「我知錯喇」

嘩!咁好容易令人聯想到特首選舉前哨,岳少即刻澄清,話唔關事,政治同旅遊係兩件事,只係見財爺受歡迎,搵佢拍就想有talking point。岳少認真mode解釋,搵財爺拍片,一來佢撥咗款,二來佢管旅遊,邀請佢時只係講咗個story board,佢諗咗5分鐘就答應。

條片今日喺旅發局嘅業界展播出,下個月18日會剪輯成政府宣傳片,公眾到時就有得睇,當中有啲好妙嘅對白,有人會問財爺會唔會剃鬚,點知財爺就話會睇show,搞住gag咁宣傳香港旅遊業。

其他報道:何君堯望稍後可多了解周庭 暗示合拍《跟住矛盾去旅行》?

【慢慢走 勿亂跑】80歲的婆婆當時有少許緊張,不過她開口說的第一句話,竟是問警員可否與她一起散步,警員回答「當然可以」,婆婆鬆了一口氣,就向警員說自己迷路了。 報道:http://bit.ly/1Uu6dCi【多圖】美青年海外讀書寄人型...

Posted by 明報即時新聞 on Thursday, March 31, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞