港聞

支持梁振英連任? 陳恒鑌:下,佢宣布參選咩? (10:30)

新一屆特首選舉明年舉行,民建聯議員陳恒鑌今早出席商台節目時,被問到是否支特首梁振英連任,他反問:「下,佢(梁振英)宣布參選咩?」

其他報道:曾斥領展無良 旗下基金會收領展資助搞旅行 陳恒鑌否認「呢頭批評嗰頭唱好」

陳恒鑌又說,作為民建聯,須看候選人政綱能否回應他們訴求,「到時有邊個候選人出嚟,我哋畀個政綱佢睇,睇下邊個(政綱)接近我哋多啲,再考慮啦」。

至於是否支持其黨主席李慧琼參選特首,陳恒鑌形容李慧琼「完全有咁嘅條件」,但強調對方暫無意參選特首。

【罵同志會入罪?】候任平機會主席陳章明除了誤把「同志」稱作「老同」(泛指隱君子),接受本報訪問時亦誤以為現有法例保障性小眾免受歧視,以為公開罵同性戀者行為可以「入罪」,提到毋須推動加速禁止性傾向歧視立法……...

Posted by 明報即時新聞 on Tuesday, March 29, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞