港聞

【Emily Online】有相為證!卿姐重穿逾30年前吊帶裙 (14:36)

民主黨主席劉慧卿從政前,曾任無線電視記者,更穿着吊帶裙同戴太陽眼鏡出鏡,為人津津樂道。佢早前在傳媒茶聚時,承諾卸任立法會議員前會再着一次。不過要能夠着得返36年前嘅吊帶裙,唔係個個做得到,卿姐今次有相為證,被大家「望相止渴」先。

其他新聞:營地棄置酒店牙膏牙擦、拖鞋、枕頭 營友嘩然

鄺保羅反對放棄選委席位:誰做特首都無問題

原來卿姐喺2012年9月1日一次朋友聚會中,就着過呢條傳說中嘅著名吊帶裙,當日仲巧遇相識多年、港大前Ricci Hall利瑪竇宿舍社監Father John Russell。睇到呢張相,又提醒大家,係時候向卿姐追數啦!

【唔買都借嚟睇下!】森記書局老闆陳琁對抗戰歷史的書籍份外上心,她強調,欲了解一段歷史,應多讀不同背景的作者的書,「不斷從每個人口中求證、加上自己分析,沒有哪一本書最好之說,要識得自己揀書!」報道:...

明報即時新聞貼上了 2016年3月28日

相關字詞﹕劉慧卿 民主黨 編輯推介

上 / 下一篇新聞