港聞

【財委會開會】陳偉業指罵「最唔檢點係你」兼企上枱 陳健波再叫休會10分鐘 (19:31)

立法會財委會下午繼續審議基本工程儲備基金128億元撥款申請,人民力量陳偉業發言時指主席陳健波身為承保港珠澳大橋工程的慕尼黑再保險公司受薪顧問和董事,批評陳健波並無申報利益。

陳健波其後指陳偉業發言時間結束仍在座位上叫囂,認為他行為不檢,要求他離場;陳偉業不服,大叫「話我唔檢點?最唔檢點係你」,並一度站上枱上指罵陳健波,大批保安圍在身邊勸喻,陳健波隨即宣布休會10分鐘。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【源頭已找到】http://bit.ly/21yQelv【增至74師生不適送院 紅十字會海庭道捐血站暫停服務】http://bit.ly/1PfBdOe【警方消防至今收8宗報案】http://bit.ly/1R7DzRn【大...

Posted by 明報即時新聞 on Friday, March 18, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞