港聞

【Emily Online之午飯去游水下集】田二少促網民幫手游說CY一齊跳維港 (21:47)

特首梁振英前日建議喺中環IFC起泳棚,等上班族食晏時可以游吓水,引來不夠時間的質疑,老闆級嘅田北辰今朝就喺fb出post,話自己親身上陣試過,發現係「趕得切」,結果又再被打工仔鬧離地,換來逾300個嬲,有人甚至反建議他去中環跳海。

群情洶湧下,田二少晚上再出post,表示聽到網民叫他跳海的建議,更指「有得諗」,不過佢講明自己游開泳池,「跳到落維港,風高浪急,真係驚驚地,要搵個游泳高手傍住先得喎」,他心中更早已有理想人選,「聞說CY(特首梁振英)游水好叻,個中環泳棚嘅建議又係佢提出,有佢陪我壯吓膽就好好多啦」。

未知田二少是否怕直接約CY隨時食檸檬,他在貼文特別邀請網民幫手游說一下,文尾仲特別標籤「#you_jump_i_jump」,真係唔知邊個係阿Jack,邊個係阿Rose喇。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【食飽飯未呢?又係時候游個靚水喇】 //特首,最後想向你說一句,其實你也真的很可憐,我頗相信這篇「多舊魚」的網誌,應該不是出自你本人之手,應該是出自那位自詡「白官發言人」的專員之手吧。我們一直很感謝這位專員不斷自製笑話,再親自擔綱小丑角色,...

Posted by 明報即時新聞 on Thursday, March 10, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞