港聞

【短片:Emily Online】港區政協委員開會睇三級片?  當事人嘆道「關公都有對頭人」 (17:33)

民主黨何俊仁曾在立法會開會期間睇性感女郎照片,引起軒然大波,兩會正喺北京召開,港區政協小組會議,正流傳有政協委員開會期間睇色情片。Emily聽聞,早幾日有港區政協委員開緊閉門小組會議時,某位男政協委員手機突然發出奇怪聲響,在場人士都覺奇怪,而坐喺附近一位女政協委員,就發現該名男政協竟然睇緊鹹片,隨即嚴正批評佢「係對女性一個侮辱」。 

傳聞中嘅男主角,就係廣東社團總會榮譽主席王國強,事件已傳遍政協圈子,有人形容人不可貌相,亦有人笑言唔同政協委員都有唔同嗜好喎。

Emily唔知呢個傳聞有幾真,今日向王國強求證,佢回應話自己開會係睇政協提案嘅嘢,被問到係咪手機發出聲響,佢就話有短訊彈咗出嚟後佢已熄咗,否認自己睇色情片;對於係咪有其他政協委員立即表達不滿,佢就話聽唔到。

王國強之後再向Emily主動澄清,話自己係被人針對,先有咁嘅謠言,形容「關公都有對頭人」,慨嘆點解建制派要自己人打自己人。咁究竟點解佢手機會發出奇怪聲響?王國強話佢個手機成日都有奇怪嘢彈出嚟,但又唔係好識點熄咗佢,強調如果要睇色情片又點會喺大庭廣眾睇呢?係都返房先睇啦。

Emily提出希望王國強可以開番相關聲音,證明唔係傳聞所指睇色情片,但王國強就話雖然可以拎出嚟以正視聽,但就覺得無必要咁做。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【識睇梗係睇留言】如果明報有個私人泳池,小編都會諗下嘅……報道:http://bit.ly/1WaHIYg【BBC指梁振英建議被嘲弄】http://bit.ly/1YzL6O7【中環設釣魚區 梁振英指上班族午餐後可鬆弛 冀IFC建...

Posted by Mingpao Investigative Team on Wednesday, 9 March 2016

相關字詞﹕編輯推介 王國強  三級片

上 / 下一篇新聞