港聞

【短片】東區法院9名疑犯稱不適 質疑藏冰毒不准擔保 暴動嗰啲又畀擔保 (17:34)

西灣河東區裁判法院,下午3時許突然有9名等候上庭的疑犯,分別報稱頭痛、腳痛等身體不適。救護員到場,將9人分別經6輛救護車送往東區醫院檢查。

多名疑犯到達醫院時,都能自行下車步往急症室。其中一名男疑犯下車時遇到傳媒追訪,大聲高呼「咁多記者朋友啱啦」,「最好寫下,問下個主控(官),點解有一安(士)冰(毒)藏有唔畀擔保,暴動亂嗰啲又畀擔保」,被問到有何不適時回應「無咩唔舒服」,又稱「特登架我」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【放馬過嚟】9度……唔通係傳言所講嘅超級寒潮先兆?報道:http://bit.ly/1QpkPyE【曾鈺成指劉皇發3次寫信請病假 無收到辭去議席信息】http://bit.ly/1LDDdFe【兩賊潛粉麵店偷膠箱 揭藏22萬現金】...

Posted by 明報突發組 on Friday, 4 March 2016

相關字詞﹕法院 疑犯 編輯推介

上 / 下一篇新聞