港聞

【emily online】光仔仔鐘意睇百萬富翁 現身亞視感唏噓  (15:05)

曾經到亞視門外開汽水慶祝亞視倒閉的網民曾慶光(光仔仔),今日再到現場,佢話無帶汽水嚟慶祝,只係嚟「見證歷史一刻」,會逗留兩至三個鐘。

Emily八掛問佢對邊個亞視曾製作嘅節目最難忘,光仔仔諗咗一陣,就話鍾意睇「百萬富翁」同「開心大發現」,因可以學到嘢喎。而佢最後睇嘅亞視節目,就係噚晚嘅新聞。雖然光仔仔一路都想亞視執笠,但到咗可能真係亞視最後一日,佢都話不免有啲「唏噓」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【亞視永恒~~~】由麗的年代已入行、服務亞視長達53年的節目部高級節目執行主任程啟光,認為今天應是最後一天上班,「好可惜今日係最後一日,心情一定係沉重」......報道﹕http://bit.ly/1ppJL0h【男藝員歐錦棠細數亞視過...

Posted by 明報即時新聞 on Thursday, 3 March 2016

相關字詞﹕亞視停播倒數 編輯推介 光光仔

上 / 下一篇新聞