港聞

【短片:亞視停播】員工感可惜:(亞視)過唔到60大壽有啲慘 (20:31)

德勤剛宣布明日遣散亞視員工,亞視員工Jeremy晚上離開大埔總台時表示,認為結果可惜,「(亞視)過唔到60大壽有啲慘」,但認為所有事情有始亦有終,形容結束屬自然(natural course),要向前走(move on)。至於亞視的結局是否理想,他沉默片刻後說「唔太好」。

他拒絕透露年資,但形容自己在亞視工作長時間得令他「變成呢個大家庭一部分」,又表示「其實呢度幾好做,家庭感比較重,唔會返工諗放工,個個都好friend」。

他指亞視管理層曾提出維持廣播的方案,但不評論亞視做法,因經常出現變化。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【亞視不永恆】具體的「熄機」時間,德勤方面表示因涉及技術問題,會向工程部人員了解程序,暫未能確定具體的停播時間。 報道:http://bit.ly/1Y4Dh2w【短片:亞視清盤案】黃守東派西餅可樂慰勞記者:辛苦晒...

Posted by 明報即時新聞 on Thursday, March 3, 2016

相關字詞﹕亞視

上 / 下一篇新聞