港聞

下一篇
上一篇

【短片:Emily Online之新東補選】黃毓民為梁天琦站台 嗌咪大叫:打倒共產黨,踢走梁天琦! (15:05)

立法會新界東今日補選,各路候選人紛紛盡出法寶最後拉票,部分有政治聯擊的候選人分別請來政治明星站台,候選人之一、本土民主前線嘅梁天琦獲立法會議員黃毓民全力支持,黃毓民今日更隨梁天琦喺多個票站現身。

其他報道:維權人士邢望力頭骨粉碎 警稱獄中「紙繩」上吊獲救惟頭先落地 家人質疑說法被軟禁

不過,當黃毓民喺大埔中心為梁天琦嗌咪拉票嘅時候,一度錯叫:「打倒共產黨,踢走梁天琦!」話音未落,黃毓民就知道自己講錯咗,身邊嘅梁天琦同本民前成員亦笑咗出嚟,話黃毓民「攰啦攰啦」,黃隨即更正應該係「踢走周浩鼎」,其後亦都笑自己「嗌咪嗌到失常」。

而除咗出盡人情牌之外,唔少候選人都表現出親民一面,例如梁天琦同公民黨楊岳橋喺票站拉票時,都見到佢哋分別同支持嘅市民頭貼頭合照。

註:立法會新界東補選候選人包括報稱沒有政治聯繫的劉志成、新思維黃成智、民建聯周浩鼎、獨立的梁思豪、西貢區議員方國珊、本土民主前線梁天琦及公民黨楊岳橋。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

其他報道:【立會選舉】政府或追究鼓吹港獨候選人 張達明憂人大釋法 嘆愈來愈不熟政府如何看法律

其他報道:【選舉論壇】鄭松泰促何「講法治請自首」 何君堯:一早就喺度吠,你唔係人

其他報道:【短片:網上熱話】精英運動員訪澳門 崔世安致辭普通話再成網民焦點

【你的吻像龍捲風吹過……】http://bit.ly/1QPfQuC(註:立法會新界東補選候選人包括劉志成、黃成智、周浩鼎、梁思豪、方國珊、梁天琦及楊岳橋。)【羅范指社會多事因選舉年「不理性季節」】...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, February 27, 2016

相關字詞﹕編輯推介 新界東補選

上 / 下一篇新聞