港聞

下一篇
上一篇

【新東補選】梁思豪:反對拉布選民可考慮我同周浩鼎 (11:24)

商台今早舉行立法會新界東補選論壇。候選人之一、大律師梁思豪總結發言時表示,「反對拉布嘅選民可以考慮我同周浩鼎」。不過他補充說,周浩鼎進入立法會後,會令會議更加撕裂、社會青年人更加分化,而他自己的溫和反「拉布」方案,希望可令泛民建制更加團結。

另一候選人、新思維黃成智上周出席電視選舉論壇時,亦曾公開幫其他候選人「拉票」,直指「如果你唔鍾意黃成智,我都希望你投畀(獨立候選人)方國珊」。數日後,黃成智出席電台論壇時說:「請你唔好支持方國珊,支持返我」,被方國珊批評「反反覆覆」。

新東補選另外4位候選人,包括梁天琦、楊岳橋、周浩鼎、劉志成。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【功勞呢樣嘢】都話有時係忍唔住笑ge……報道:http://bit.ly/1Qd9WB9【小西灣食水管爆裂 交通未有受阻】http://bit.ly/1KFLCb3【J5台用簡體字 無綫:既是普通話新聞 簡體字有什麼問題?】...

Posted by 明報即時新聞 on Monday, February 22, 2016

相關字詞﹕編輯推介 新界東補選

上 / 下一篇新聞