港聞

田北俊斥梁振英要建制派議員為其撲火 「邊個做特首都和諧過梁振英做」 (12:49)

立法會第三日就《施政報告》致謝議案進行辯論,自由黨立法會議員田北俊斥特首梁振英要建制派議員為他「撲火」、將建制派「擺晒上枱」,直言「我真係唔係幾服氣」。田北俊指,梁振英應改變溝通方式,令社會更和諧;又稱若梁振英連任,「香港未來5年我係更加冇眼睇」。

田北俊在立法會稱「人到退休膽更大」,直言今屆政府成立後他一直意興闌珊。他批評梁振英令官員與泛民議員水火不容,「特首點著個火,泛民加啲火油,點解要我地建制派同你撲火呀?坐足35個人同你喺度撲火喎,我真係唔係幾服氣」。

田北俊又指,梁振英應改變對社會、泛民及學生的溝通方法,令社會更和諧,又稱「邊個做特首都會和諧過梁振英做特首」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinew

【同鼎check下】嗯...這位候選人好識運用資訊科技...報道:http://bit.ly/1PJvFPM【黃成智質疑梁天琦「抗爭無底線」論:ISIS都無底線】http://bit.ly/1KYvgdp【周浩鼎楊岳橋針鋒相對 周...

Posted by 明報即時新聞 on Thursday, 18 February 2016

相關字詞﹕立法會 編輯推介 田北俊 梁振英 特首 和諧

上 / 下一篇新聞