港聞

【Emily Online之新東補選】區內有邊幾間醫院?周浩鼎:可以同大家一齊google (11:01)

立法會新界東補選候選人之一、民建聯周浩鼎本身係東涌南區議員,所以一路都畀人質疑佢唔了解新東地區情況。佢今朝喺港台選舉論壇上,被問到新界東聯網「有邊幾間醫院」時,回咗一句「可以同大家一齊google下」。

喺助選團詢問環節期間,有其他候選人嘅助選團質詢周浩鼎「新界東聯網有幾多間醫院?」周浩鼎冇直接回應,但就彈出一句「我可以同大家一齊查問下呢個問題,一齊google下都得,如果我唔知,我願意同我團隊成員一齊去做,但地區事務我強調係一個團隊一齊去做」。身為新東居民嘅Emily一聽,都O咗嘴,但都佩服佢冇答案都答得咁淡定嘅。

話說另一候選人方國珊發言時就批評周浩鼎唔熟新東地區情況,仲話「你有冇去錯地方?作為東涌區議員嚟新界東?」又話「如果你要處理,應該返去北大嶼山跟進前線醫療人員人手同增加配套問題」。

除左周浩鼎同方國珊,新界東立法會補選候選人仲包括劉志成、黃成智、梁思豪、梁天琦、楊岳橋。全部7人都有出席今朝呢場論壇。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinew

【寸步不讓】選舉論壇火花四濺、捉對廝殺,詳見:http://bit.ly/1PJqAXB【周浩鼎楊岳橋針鋒相對 周:公民黨偽善 楊:民建聯次次都擦鞋幫政府】http://bit.ly/1mL6cuX【港大學生會新會長孫曉嵐:行動底線...

Posted by 明報即時新聞 on Thursday, February 18, 2016

相關字詞﹕新界東補選

上 / 下一篇新聞