港聞

【港珠澳橋撥款】指泛民投票唔齊人 蔣麗芸:唔開會又唔投票,咁做乜議員! (09:27)

立法會財務委員會昨在財委會主席陳健波「剪布」下,通過了港珠澳大橋工程54億元追加撥款。投贊成票的民建聯議員蔣麗芸事後於facebook表示,投票時反對派只有13人在席,質疑「乜反對派唔係有28人(在財委會)咩,證明有人唔開會,又唔返嚟投票,咁做乜議員!」

黨友鍾樹根亦在facebook感慨:「原本要傾兩、三個鐘的議程,畀班犯民反對派拉布,拉咗四個星期,超過30小時。最終,在混亂中通過。」

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【用盡權力?】回應不理想,但議案通過……http://bit.ly/1JQunDp【工程奪4命 政府認未能監管分判商】http://bit.ly/1nFdQZg【議員加班 特首罕有送餅慰勞】...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, January 30, 2016

相關字詞﹕編輯推介 港珠澳橋

上 / 下一篇新聞