港聞

【Emily Online】穿縫補西裝 劉鳴煒: 孤寒囉,冇特別意思 (13:42)

被港女讚「Package好」嘅富商劉鑾雄(大劉)之子、青年事務委員會主席劉鳴煒今朝出席電台節目,被記者發現佢件西裝補完再着,而個條修補痕迹都幾明顯。

Emily同在場記者都感到好奇怪,就問劉鳴煒「有冇特別意思」,佢大大聲答「孤寒囉,冇特別意思」,之後就再補充話「我又唔係着住呢件衫黎選美」。

劉鳴煒舊年接受訪問時提到,本港青年願唔願意作出犧牲,「睇少啲戲、去少啲日本」儲錢買樓。唔知今日着件補過嘅西裝,係咪想以身作則,教年輕人點樣儲錢呢?

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinews

【上水居民留意!】本來曾一度冷清,但近日「生機處處」、人潮轉旺......報道﹕http://bit.ly/23uTzFM其他即時新聞﹕【劉鳴煒:本港青年根本問題是教育就業 非普選房屋】http://bit.ly/1KGsLXz...

Posted by 明報即時新聞 on Wednesday, January 27, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞