港聞

【Emily Online】陳克勤食嘢快 周浩鼎嘆「多謝點人數」 青年民建聯:累人累己 (17:43)

已報名參選立法會新界東補選嘅民建聯副主席周浩鼎,近日頻頻落區宣傳,佢今次就同黨友兼立法會議員陳克勤到北區開街站,之後更一齊食車仔麵「醫肚」,又上載相片去facebook展示「兄弟情」。

由相片見到,周浩鼎仍然喺度細嚼慢嚥滿滿嘅車仔麵時,陳克勤已經食到只淨番湯底。周浩鼎喺fb慨嘆話,陳克勤食嘢速度比幾年前快好多,「無他嘅,多謝點人數囉」。

青年民建聯亦有些牙呢張相,又批評話「流會點人數真是累人又累己」。

新界東補選下月底舉行,已報告參選嘅包括西貢區議員方國珊、公民黨楊岳橋、新思維黃成智;本土民主前線發言人梁天琦亦都宣布咗會參選。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【一針見血】曾鈺成亦反駁指這不是個別人士的問題,「如果有問題的只是社會上『個別人士』,應不足以令香港和內地分割,妨礙香港進步吧?」報道:http://bit.ly/1SP6wWm【短片:自由黨方剛指施政報告「虛無縹緲」 田北俊:做畀中央睇...

Posted by 明報即時新聞 on Wednesday, January 13, 2016

相關字詞﹕編輯推介 點人數

上 / 下一篇新聞