港聞

【Emily Online】港鐵新任主席馬時亨探班「遲到」 慘被攝記野生捕獲 (01:29)

各位,在公司的Emily祝大家新年快樂呀!港鐵新任主席馬時亨新一年即刻馬不停蹄,約咗一班行家0時45分,喺青衣站一齊去探前線員工。點知有啱啱喺尖沙咀影完煙花嘅攝記,離開搭地鐵走嗰陣,竟然喺香港港鐵站見到馬主席。攝記本能咁把握機會,影低主席笑到四萬咁口嘅笑容,再望一望手表,原來已經係凌晨1時5分,睇返港鐵的採訪通知,馬主席要1時15分到青衣站。

Emily即刻聯絡一早去到青衣站等馬主席的行家,佢哋知道都好無奈,現場公關就同佢哋講:「等多幾分鐘就到啦!」最終馬時亨凌晨1點25分「遲到」!希望新一年港鐵唔好咁多延誤啦。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinews

【新年送暖】同學們:相信一個擁抱能令人快樂,減少壓力,期望未來一年港人可以少一些「拗撬」。報道+片段:http://bit.ly/1YUgK7w【除夕去玩懶人包】如何飲酒沒那麼易醉?http://bit.ly/1YUh2uW【...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年12月31日

相關字詞﹕編輯推介 港鐵 馬時亨

上 / 下一篇新聞