港聞

下一篇
上一篇

【省港盃】旺角場今晚開打 排頭位買票球迷:睇完波再倒數 (14:37)

第38屆省港盃今晚8時於旺角大球場上演首回合,港隊將在旺角場迎戰廣東隊,經先前預售後剩餘的門票,今午1時在旺角場公開發售。中午約12時45分,已有約十多名球迷在旺角場外等候門票開售。有球迷11時已到場排隊,成功購得9張門票。

排頭位的球迷黃先生稱,11時已到場排隊,並買到9張門票。他說今天是除夕,將和一班都喜歡香港足球的朋友一同睇波,完場後再往倒數。他認為省港盃雖然戲碼較弱,但「有心撐自己人,就唔會覺得戲碼有咩問題」。

帶同兒子一同購票的球迷黃先生說,之前港中大戰一票難求,今場比賽應該「次少少」,故希望讓從未入場睇波的兒子「感染現場足球的氣氛」。

73歲老球迷張先生指省港盃宣傳不足,前兩天才從電視得知有這場賽事,但「唔知幾點開波,唔知點買飛」,故中午就來買票「等開波」,問職員才知道今晚8時比賽才開始,無奈唯有去「睇雀仔」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinews

【寄望來年】全能的fb大神,小記想知道2016年第一個好消息會係乜嘢……報道:http://bit.ly/1NWt95K【李稱守護傳統 陳祖為:正面開始 馮敬恩:搞gag】http://bit.ly/1kuIdz2【陳文敏:希望係...

明報即時新聞貼上了 2015年12月30日

相關字詞﹕編輯推介 省港盃 足球 體育

上 / 下一篇新聞