港聞

下一篇
上一篇

【短片】荃景護老之家暫不結業 院友堅決離開:第日又執咁點算呀? (12:49)

荃景護老之家有限公司因院舍欠租,原本明日結業。事件至今早有突破性發展,消息指,荃景護老之家尋得投資者,暫不需要結業。但不少院友已找了新的護老院,堅稱不會再在上址居住,「第日又執咁點算呀?」

潘小姐今早帶同94歲父親離開荃景護老之家,她表示,已決心離開護老之家,但未收到早前曾繳交的8500元按金,又一面無奈稱:「我依家都唔知點樣,要入去問佢老細呀!」

被問到院方已有新投資者為何仍要離開,她回應道:「梗喺唔會再畀爸爸住依度,第日又執咁點算呀?依家搵咗第二間啦。」

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【好消息!】老友記不用頻撲搵新護老院了!詳情:http://bit.ly/1OYrgFo【院舍欠租 荃景護老之家除夕疑結業 近50名院友失棲身之所】http://bit.ly/1OYrMmK#明報 #明報即時新聞 #明報突發組 #荃...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年12月29日

相關字詞﹕編輯推介 護老之家

上 / 下一篇新聞