港聞

【Emily Online】CY禮賓府開P 請60小朋友預祝聖誕 (22:19)

聖誕節就到,行政長官梁振英與夫人唐青儀,今日喺禮賓府開Party,仲請咗約60個保良局和播道兒童之家嘅小朋友一齊玩,預祝聖誕咁話。特首與眾同樂,同小朋友齊齊製作聖誕帽,仲戴住黎影相兼放上個人facebook,不過Emily就覺得頂帽好似緊咗少少咁喎!

梁振英喺fb話,呢班小朋友好多都係第一次到禮賓府,見到呢個充滿聖誕裝飾嘅古蹟都好興奮。佢哋仲一齊睇魔術表演,又為禮賓府正門大閘嘅聖誕樹亮燈,節目非常豐富,不過就未見佢upload到同小朋友嘅合照。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinews

【感恩】1975年畢業的夏小姐及王小姐在學時,曾由杜補習英文,二人形容杜為人十分友善,凡事親力親為。 報道+短片:http://bit.ly/1PcMBxC【杜葉錫恩病逝:哀悼篇】林鄭讚仗義敢言視為楷模 曾鈺成嘆港重大損失 白韞六指成...

明報即時新聞貼上了 2015年12月19日

相關字詞﹕聖誕 梁振英

上 / 下一篇新聞