港聞

【短片:Emily Online】立會疑似糞便誰經手?閉路電視影唔到! 曾鈺成:結果一兩日內公布 (18:49)

立法會2號會議室之前發現嘅疑似糞便,「經手人」仍然未明,Emily今日難得見到主席曾鈺成,當然即刻追問佢啦,點知主席話已經睇返幾日嘅閉路電視片段,但咩都睇唔到,只係見到漆黑一片。

曾主席同Emily講,出事嘅2號會議室一向都鎖門,「之前連續幾日都無喺嗰度開會,但我問過秘書處,即使無開會,閉路電視都係開住,不停咁開住。」咁以為睇返閉路電視片就一清二楚啦,點知主席話:「當然如果係黑無開燈,可能就會有人入去都睇唔見,但有秘書處同事指出,就算入去嘅人打開門,閉路電視都會影到,大門開過,出面會有燈光,但依家係完全無。」

更離奇嘅喺,主席望實漆黑嘅畫面,發現「座位位置無郁過,完全無移動過。」咁究竟咩人「經手」?點樣唔郁張凳又放到疑似糞便落台底?曾鈺成話,諗唔到邊個誰人會「苦心孤詣」做呢個行為,被問到係唔係同超自然現象有關,主席又笑而不語,只肯講:「預計化驗結果會喺一兩日內公布啦。」

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【維權律師】內地不少網民將自己的網絡帳號頭像換成了浦志強以示支持。報道: http://bit.ly/1QnS4om【「無國界記者」籲抵制世界互聯網大會 指中國是「世上頭號網絡敵人」】 http://bit.ly/1QnSafw#...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年12月14日

相關字詞﹕編輯推介 立法會 曾鈺成

上 / 下一篇新聞