港聞

【短片】旺角粥店廚房搶火 街坊抱狗疏散 (09:50)

旺角一間粥店凌晨發生火警,樓上約50名住客疏散,無人受傷。

現場為太子道西133號地下一間粥店,凌晨1時許,廚房突然發生火警,起火冒煙。消防接報,派出兩隊煙帽隊及兩條喉灌救,約22分鐘後將火救熄。樓上大廈約50名街坊自行疏散到地面,有人帶同數隻狗一同走火警,事件中無人受傷。

旺角消防局高級消防隊長黃炳權表示,相信是廚房的油煙槽搶火而導致事件發生,事件無可疑。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【追女變嚇女】若果你未覺荒謬,被傳聞談論的瘋子挽著手......睇怕女神都係走夾唔抖......報道: http://bit.ly/21V37Jr【短片:呃晒全世界】相機、相框、帽子、扭計骰 哪樣是3D? 答案讓所有人都震驚了!...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年12月11日

上 / 下一篇新聞