港聞

【Emily Online】謝偉俊盼勿因流會怪議員不力 林鄭:不會怪責 因拉布流會已變常態 (21:06)

聯合醫院今晚舉行擴建籌款晚宴,立法會議員謝偉俊(Paul)同佢老婆「白姐姐」白韻琹全力支持,阿Paul仲遇到政務司長林鄭月娥做主禮嘉賓,阿Paul致辭時話,今日立法會流會,希望林太唔好怪議員不力啦。

林太致辭時就話,原本佢都擔心因為立法會會議,阿Paul因此未能趕到活動做主禮,對於流會,林太直言唔會怪議員:「因為拉布、流會都變咗係常態」。

今晚原本食物及衛生局長高永文都係主禮嘉賓,但由於佢早幾日仆親搞到要休養,所以未能出席。阿Paul話今晚晚宴目標為聯合醫院籌到100萬,佢話好有信心會達標,唔得佢都會包底咁話。

掌握最新消息,請Like「明報即時新 聞」fb專頁!

http://www .facebook.com/mingpaoinews

【咁即係,納稅人要畀錢!?】其實小編都好鍾意唱歌,不過…… 報道+片段:http://bit.ly/1QvkFq6【黃家強:若我不是Beyond一員 應該可以更幸福】http://bit.ly/1NLfrkU#明報 #明報即時新...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年12月9日

相關字詞﹕立會流會 林鄭月娥 謝偉俊

上 / 下一篇新聞